Na adresu našeg portala mojcazin.ba obratilo se Udruženje autoškola Unsko-sanskog kantona čije saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti:

– “Od svoga formiranja, Udruženje autoškola USK-a ima za cilj unaprjeđenje uslova rada i poboljšanja kvaliteta obuke kandidata, kao i izgradnju bolje saradnje sa nadležnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, a u vezi procesa polaganja vozačkih ispita.

U ovom trenutku, Udruženje ukazuje na jako loše stanje u procesu polaganja i vrlo nemaran odnos nadležnog Ministarstva prema našim zahtjevima. Napominjemo da trenutno veliki broj zahtjeva od strane autoškola stoji “na čekanju” u Ministarstvu i da niko ne rješava iste, što je i zakonski i etički neprihvatljivo”, ističu iz spomenutog Udruženja, te dodaju:

– “Također, ovim putem želimo obavijestiti kandidate koji čekaju na svoja Uvjerenja o položenim vozačkim ispitima više od mjesec dana, da nije do nas (autoškola), već isključivo do Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a i njihove loše organizacije oko preuzetih obaveza unutar procesa polaganja vozačkih ispita. Sve ovo bespotrebno stvaranje vremenskog vakuma u procesu polaganja vozačkih ispita, te nastanak bespotrebne administrativne blokade, rezultat je loše organizacije od strane nadležnog Ministarstva, na koju mi kao udruženje ukazujemo i nadamo se skorom rješavanju nastalih problema, ukoliko treba, mi i sa konkretnim rješenjima i prijedlozima stojimo na raspolaganju i javnosti i nadležnom Ministarstvu.

Dalje, na kraju javnog obraćanja, želimo istaknuti da autoškolama sa područja USK-a, u slučaju da se u kratkom roku ne riješe svi navedeni zahtjevi koji su na čekanju mjesecima i ne uspostavi bolja organizacija polaganja ispita, ne preostaje ništa drugo nego da obustavimo svoj rad i svoja prava tražimo na drugi način, štrajkom ispred nadležnih institucija i podnošenjem tužbi protiv odgovornih u nadležnom Ministarstvu.”

Izvor: Moj Cazin

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.