Nakon donošenja odluke od strane Općinskog vijeća da se betonsko igralište na Sportsko-rekreacionom centru „Ade“ u Bosanskoj Krupi da na petogodišnje korištenje Udruženju za razvoj sporta, između načelnika Armina Halitovića i predstavnika udruženja Avde Mahića potpisan je ugovor o tom korištenju.

Nogometna škola „Zmajevi“ koja u okviru pomenutog udruženja egzistira skoro tri godine, odnosno rezultati koje postiže, veliki broj mladih nogometaša, zatim dobra saradnja sa roditeljima djece, razlozi su zbog čega je Općinsko vijeće pozitivno odgovorilo na zahtjev za korištenje terena.

Općinski načelnik Armin Halitović i predsjednik udruženja Avdo Mahić prilikom potpisa ugovora izrazili su obostrano zadovoljstvo. Prvi čovjek grada je radostan jer će mladi dobiti još jedan prostor za nogomet, uvjeren da će ga u ovom udruženju urediti i učiniti atraktivnijim i korisnijim i za sve druge sportove, a gospodin Mahić jer će sada imati priliku uz rad sa „Zmajevima“, stvoriti i bolje uslove za sportske susrete.

„Potpisali smo ugovor za korištenje terena što je za našu nogometnu školu i naše udruženje od velikog značaja s obzirom da Bosanska Krupa nema dvoranu u kojoj bi se održavale sportske manifestacije, a ponajviše nogometne. Ovaj čin znači jednu stepenicu više u bosanskokrupskom nogometu, ali i u drugim sportovima i namjenama jer će se hala koju planiramo napraviti do septembra moći koristiti i za kulturne manifestacije“, kaže predstavnik Udruženja za razvoj sporta.

A nova hala imat će dimenzije 50×30, bit će čelične konstrukcije, pokrivena nepropusnom ceradom i u svom sklopu imat će uređene svlačionice i prostor za odmor. Igrat će se na umjetnoj travi. Plan je da sve bude gotovo do septembra ove godine, a čim se završe administrativni poslovi i prikupljanje dozvola u lokalnoj upravi za ovaj projekt, krenut će se sa radovima.

IZVOR: Kabinet Načelnika općine Bosanska krupa