Ugostitelji u Beču su odlučili uvesti zanimljivo pravilo koje će svakako začuditi mnoge turiste. Naime, u sve više restorana u Beču moguće je rezervirati mjesto samo na ograničeno vrijeme.
 

U određenim lokalima sto se može dobiti samo na sat i po pomoću takozvanih vremenskih slotova. Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim, u privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja. 

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju za barom. Osim toga, vrijeme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju. 

Predsjedavajući odjeljenja za gastronomiju bečke privredne komore objašnjava da je ovaj sistem “tipična posljedica digitalizacije”. Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopćavali uživo ili putem telefona, danas je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vrijeme boravka u restoranu. 

Zato, kada se nađete u Beču, imajte na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene. Ukoliko želite da sjedite duže, preporučuje se da izaberete kasniji termin.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.