ILAN ARAUJO DALL’IGNA u prvom desetljeću ovog milenija bio je poznat pod prvim dijelom svog punog imena te kao napadač Sochauxa i St. Etiennea, a dospio je čak i do reprezentacije Brazila.

Od prije pet godina Ilan (39) je u mirovini, a za L’Equipe se prisjetio najbizarnije i najopasnije epizode svoje karijere.

“Nakon kratkih angažmana u West Hamu i Internacionalu u ljeto 2011. došao sam u Ajaccio na dogovoreni potpis ugovora. Ali tjedan dana se ništa nije događalo, da bi onda konačno po mene došao predsjednik kluba Alain Orsoni”, priča Ilan i napominje kako su prava iznenađenja tek slijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokupio me u blindiranom BMW-u i iako je bilo dogovoreno na odemo na ručak u tom primorskom gradu, primijetio sam da se penjemo u korzikanske planine. Kada sam pitao predsjednika zašto je došlo do promjene plana, objasnio mi je da je za njega previše opasno da ruča u Ajacciu. Tako smo došli do neke zabiti. Tamo sam ušao u sobu bez prozora, gdje sam potpisao ugovor za Ajaccio dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina.”

Ilan je danas umirovljenik. Predsjednik Orsoni, koji je u ljeto 2008. u zadnji tren pobjegao ubojicama, godinu dana kasnije uhićen je pod sumnjom da je organizirao ubojstvo bivšeg poslovnog partnera, a Ajaccio je u drugoj ligi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – “Ugovor sam potpisao dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.