Uhapšen diler iz Velike Kladuše: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane


olicija je prilikom pretresa porodične kuće u Velikoj Kladuši pronašla skriveni laboratorij za uzgoj cannabis sative sa kompletnom opremom i uređajima za kontrolirani uzgoj.

Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave Velika Kladuša i na osnovu naredbe Općinskog suda u Velikoj Kladuši izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M. K. (1973) iz mjesta Glavica, općina Velika Kladuša.

Prilikom pretresa u prizemlju kuće u izgradnji pronađen je skriveni laboratorij za uzgoj cannabis sative, sa kompletnom opremom i uređajima za kontrolirani uzgoj, navode u MUP-u USK.

M. K. je uhapšen i nad istim je obavljena kriminalistička obrada dok su pronađeni uređaji, oprema i veća količina osušenih listova i svježih stabljika cannabis sative oduzeti te će služiti kao dokaz u daljem postupku.

Nakon upoznavanja sa navedenim događajem dežurni Kantonalni tužitelj naredio je dalju kriminalističku istragu u cilju dokumentovanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljenje u promet opojnih droga.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...