Dileri drogom učiniće sve da njihova roba stigne do klijenata, prepreke ne postoje, a neki su smatrali da nije loša ideja da za krijumčarenje koriste golubove da za njih obave prljav posao.

Dobra strana kada je “mula” golub je ta što neće ocinkariti da spasi sopstvenu kožu ili u ovom slučaju perje, piše unilad.co.uk.

Ovaj golub je uhvaćen sa skoro 200 pilula ekstazija.

Ptica je navodno i formalno uhapšena, pošto je policija otkrila da prenosi pilule između Kuvajta i Iraka, noseći na nejakim leđima maleni ranac.

Otkriven je dok je prelijetao zgradu carine na granici.

Možda se umorio od ovog posla i htio na zasluženi odmor…

golub-tablete

Tokom 2015. godine uhvaćena je ptica koja je pokušavala da krijumčari kokain i kanabis u zatvor.

Novembra 2017. godine, karteli su koristili prerađene bazuke kojima su ispaljivali kanabis preko granice u SAD.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.