Uhapšen Smail Toromanović, nekadašnji kandidat za načelnika Cazina?


Po nalogu Kantonalnog tužilaštva, jutros su pripadnici FUP-a uhapsili gradonačelnika Bihaća, Emdžada Galijaševića, njegovu suprugu te dva saradnika..

Među uhapšenima je i Jasmin Stambolija, načelnik Službe za komunalne djelatnosti vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove ali i savjetnik načelnika Smail Toromanović..

Podsjetimo, Smail Toromanović je nekadašnji kandidat na lokalnim izborima za načelnika Općine Cazin iz SDA te bivši direktor Poljoprivrednog Zavoda USK.

Gradonačelnik Bihaća je, prema nezvaničnim informacijama, uhvaćen prilikom primanja mita od vlasnika jedne građevinske firme koja je konkurisala za posao gradnje puteva na području Bihaća. Kako doznajemo, riječ je o mitu od 10.000 KM. Akcija koju provodi FUP u saradnji sa Tužilaštvom USK je nazvana “Una 2016”.

Nakon pretresa kancelarije Galijaševića, pripadnici FUP-a i Detašman Bihać su gradonačelnika Galijaševića iz ureda prebacili u tužilaštvo. Pored Galijaševića, privedeni su i njegova supruga Adelaida Galijašević i gradski službenik Jasmina Stambolija, dok četvrti uhapšeni Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika nije bio među njima.

//Cazin.net0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...