Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, pronašli su i identificirali, te lišili slobode dvije osobe, državljane Afganistana, koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. KZ FBIH počinjeno na području USK-a.

Informaciju je potvrdio i Mirza Hadžiabdić, iz Uprave policije KS, ističući da se oni dovode u vezu s dvostrukim ubistvom u Žegarskom polju kod Bihaća, 1. oktobra, oko 22 sata.

Uhapšeni su zadržani u prostorijama za zadržavanje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će biti predati u dalju nadležnost policiji USK-a, saopćeno je.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.