Policijski službenici Odjeka za sprečavanje privrednog, kompjutorskog kriminala i korpucije danas su u akciji na području Cazina i Bihaća uhapsili četiri osobe: četrdesetosmogodišnjeg H.Č., zatim četrdesetčetverogodišnjeg H.Č., četrdesetosmogodišnjeg S.F. i četredsetdvogodišnjeg H.Č. koji se sumnjiče za krivično djelo udruživanja za činjenje krivičnog djela privrednog kriminala, zloupotrebe i davanje i uzimanje dara. Sva četverica će sutra biti predati Kantonalnom tužilaštvu na dalji postupak.

To je potvrdila i potparolka MUP-a Unsko-sanskog kantona, Senžana Galić: “Policijski službenici, Sektor kriminalističke policije, Odjeka za sprečavanje privrednog, kompjutorskog kriminala i korpucije su na području Cazina i na području grada Bihaća lišili slobode četiri osobe. Nad svim licima je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje u činjenje krivičnih djela, a radi se o krivičnim djelima primanje dara, davanje dara, zloupotrebe službenog položaja, kao i krivotvorenje isprava. Na osnovu naredbe Općinskog suda izvršeni su pretresi stanbenih objekata koje koriste ova lica i tom prilikom su pronađeni i izuzeta veća količina tragova koji mogu poslužiti u dokazivnju, odnosno, u krivičnom procesu protiv ova četiri lica.”

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.