Štab civilne zaštite grada Mostara izdao je zapovijed policijskim službenicima Policijske uprave Mostar i službenicima Sudske policije na području grada Mostara da osobe koje su lišene slobode zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo, prije dovođenja u policijske prostorije, sprovedu u najbližu zdravstvenu ustanovu radi obavljanja trijažnog pregleda.

Policijskoj upravi Mostar i službenicima Sudske policije na području grada Mostara zapovijeda se i da, radi zaštite zdravstvenih zaposlenika i drugih osoba, osiguraju minimum potrebnih sredstava za higijenu i epidemiološku zaštitu službenika koji neprestano rade sa zaraženim ili potencijalno zaraženim osobama (maska, rukavice, zaštitno odijelo, naočale ili vizir) i propišu internu proceduru postupanja s osobama koje su lišene slobode.

Istom zapovijedi propisano je obavljanje mjera dezinfekcije i drugih epidemiološko-sanitarnih mjera u prostorijama u kojima borave osobe lišene slobode.

Štab civilne zaštite grada Mostara donio je i odluku o produženju trajanja ranijih mjera koje se odnose na obustavu rada otvorenih pijačnih, tržnih prostora i prostora oko prodajnih objekata, zatim zabranu kretanja za sve osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina na području Mostara te obustavu javnog linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom i željezničkom saobraćaju.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Uhapšene osobe prvo na pregled pa onda u zatvor / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.