Uhapšeno pet osoba zbog napada na policiju

avaz.ba

Oni se sumnjiče da su 25. decembra na Trgu Krajine, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policajcima koji su obavljali službene radnje

Službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Oni se sumnjiče da su 25. decembra na Trgu Krajine tokom protesta zbog hapšenja roditelja Davida Dragičevića, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policijskim službenicima koji su obavljali službene radnje, saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

– Sve daljnje mjere i radnje u cilju dokumentiranja navedenih krivičnih djela, kao i identificiranja drugih lica koja se mogu dovesti u vezu s navedenim, poduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Policijska uprava Banja Luka osuđuje svaki vid nasilja i napada na policijske službenike te poziva građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...