Dešava se da, kada su u alkohoIiziranom stanju, osobe rade stvari koje pri normalnoj svijesti nikome ne bi pale na pamet. Često se i ne sjećaju šta su radili. Jedna neobičan slučaj se odigrao u Banja Luci.

Policija je naišla na čovjeka koji spava u autu. Bio je u vrlo alkoholiziranom stanju, pa su ga odveIi u stanicu kako bi se otrijeznio. Ukoliko bi ga takvog ostavili, predstavljao je opasnost za ostale učesnike saobraćaja. Odveli su ga u stanicu, tamo je trebao da provede noć, a imao je pravo na jedan poziv.

U tom slučaju se obično odluče da pozovu advokata ili člana porodice. Ne i ovaj čovjek. Vjerovali ili ne, on je nazvao restoran i naručio ćevape. Onda vam je jasno u kakvom stanju je bio. Policija nije vjerovala šta on radi. Ovakav slučaj nisu imali. Kao da je riječ o sceni iz neke komedije, zar ne?

Mi ćemo vas savjetovati da pazite u kakvom stanju sjedate za volan. Ukoliko planirate piti, onda ne planirajte voziti. Osim što možete sebe da ugrozite, možete uraditi nešto još gore, a to je ugroziti druge. Zato bi bilo bolje da budete savjesniji po tom pitanju.

Izvor vijesti: Ozren Tosic / azra.ba