Nakon što je jučer obznanjeno da je u izolaciji Jurica Arapović, infektolog u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i član Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas nam je to isto potvrđeno i za doktora Nermina Avdića, direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK i, također, člana Štaba.

Ljekari Arapović i Avdić su bili stalni učesnici pres-konferencija Kriznog štaba HNK koje su se svaki dan u Mostaru održavale s početkom u 13 sati.

Međutim, danas je Krizni štab donio odluku kojom su, praktično, ukinute pres-konferencije i to u trenutku kada je, kako su naveli, usložnjeno epidemiološko stanje. 

– Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovitim priopćenjima, povremenim videoobraćanjima i drugim načinima komuniciranja – saopćili su iz Štaba.

Također, pojedini članovi Kriznog štaba su u dva navrata bili na sastanku s Marinom Radišićem, načelnikom Čitluka, koji je pozitivan na koronavirus, ali je rečeno da su maksimalno ispoštovane predviđene mjere zaštite.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ukinute pres-konferencije, u izolaciji ljekari Arapović i Avdić / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.