Arhiv
Ukinute vanredne mjere odbrane od poplava u Prijedoru

Struja uključena za 104 domaćinstva u Raškovcu

Autor: Srna

Štab za vanredne situacije grada Prijedora ukinuo je večeras vanredne mjere odbrane od poplava, budući da vodostaj Sane iznosi 385 centimetara, što je znatno ispod kote redovne (420) i vanredne (460) odbrane od poplava.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se voda povlači ka svim vodotocima na području grada, te da se zadržala u depresijama iz kojih je vatrogasci ispumpavaju.

– Počela je sanacija i asanacija terena. U ponedjeljak počinje ispumpavanje bunara napunjenih plavnom vodom i pozivam domaćine kojima je to potrebno da se jave vatrogascima na broj telefona 123 – rekao je Đaković. 

Načelnica prijedorske Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Milica Otković danas je istakla da je počela dezinfekcija stambenih i pomoćnih objekata u naseljima Vrbica, Topolik i Raškovac i pozvala građane da se za ovu uslugu obrate na broj telefona 052/238-104.

– Molim građane da prije pozivanja obave mehaničko čišćenje svojih objekata koji su bili poplavljeni, jer će tako efekat biti bolji i dezinfekcija uspješnija – poručila je Otkovićeva i istakla da u Prijedoru nema enterokolitisa.  

Otkovićeva je dodala da će Higijensko-epidemiološka služba raditi u dvije smjene i da će obilaziti naselja kako se voda bude povlačila.

Večeras počinje i pranje ulica u dijelovima grada koji su bili poplavljeni, a sutra odvoz kabastog otpada. Iz “Komunalnih usluga” Prijedora ističu kako je prijavljen samo jedan slučaj uginulih životinja.  

treba napomenuti i da je večeras u 18.00 sati struja uključena za 104 domaćinstva u Raškovcu koja su od utorka bila bez napajanja zbog plavljenja trafostanice i na toj lokaciji su vatrogasci danas vršili višesatno ispumpavanje.  

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Prijedoru od sutra se nastavlja, osim u poplavljenim područnim školama u naseljima Gomjenica i Cikote.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.