Uklonjeno migrantsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši

Danas je uz asistenciju policije i nadzor Hitne pomoći počelo uklanjanje šatorskog naselja iz gradskog parka u Velikoj Kladuši.

Danas je uz asistenciju policije i nadzor Hitne pomoći počelo uklanjanje šatorskog naselja iz gradskog parka u Velikoj Kladuši.

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić je donio odluku da migrante izmjesti u okolicu grada, na zemljište u vlasništvu Opštine. Na toj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, te će imati riješenu podlogu za podizanje šatora.

Kako javlja reporterka “N1“, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700.

Abdić je poručio kako su državne institucije zakazale.

“Uprkos prevelikoj neizvjesnosti i šutnji o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza. Sve institucije su zakazale. Iz Sarajeva nam šalju problem, a ništa nisu poduzeli da ga riješe. Općina Velika Kladuša će budžetskim sredstvima neplanirano finansirati sve ove radnje i kupovinu neophodnih sredstava oko stvaranja uslova za boravak i premještaj migranata, ali za sve buduće aktivnosti potrebna je pomoć nadležnih, te međunarodnih organizacija”, zaključio je velikokladuški načelnik Fikret Abdić, prenosi RVK.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...