KASPER DOLBERG, danski reprezentativac i donedavni napadač Ajaxa, u ljetnom prijelaznom roku prešao je u Nicu uz odštetu od 20 milijuna eura, čime je postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba.

Danac je doživio veliku neugodnost na početku francuske epizode. Suigrač i mladi reprezentativac Francuske Lamine Diaby ukrao mu je sat od pola milijuna kuna. Dolberg nije htio igrati dok se situacija ne razriješi, a sad kad je sve gotovo, oglasio se i 18-godišnjak koji je krađu i počinio.

“Nakon nekoliko dana, za mene, nezapamćene medijske oluje odlučio sam se oglasiti putem ovog priopćenja”, napisao je mladi Diaby-Fadiga na društvenim mrežama, pa nastavio:

“Prije svega se želim ispričati navijačima i svima koji vole Nice. Puno njih mi je pružalo podršku od dana kada sam upisao svoj profesionalni debi, kao lokalni dječak koji se pridružio klubu kada mu je bilo 14 godina. Njihove reakcije pokazuju koliko su razočarani u mene i dugujem im objašnjenje.

“Ozljeda je utjecala na moju psihu, učinio sam to iz prkosa, frustracije i osjećaja da sam izgubio kredibilitet”

S ponosom sam nosio dres kluba iz djetinjstva prošle godine u Ligue 1. Na nesreću sam sada bio ozlijeđen nekoliko mjeseci, a moj povratak je dodatno odgođen zbog crvenog kartona koji sam dobio s U19 ekipom… To je utjecalo na moju psihu, a moja teška situacija bila je u suprotnosti s uspjehom i aurom Kaspera, mog suigrača. Na njemu sam se iskalio bez da sam imao ikakav razlog za to, možda sam bio i pomalo ljubomoran. Umjesto da sam se pokušao boriti na terenu kako bih mu bio konkurencija, ja sam se ponio jako glupo prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam to napravio zbog želje za materijalnom koristi, već iz prkosa, frustracije i osjećaja da sam izgubio kredibilitet. Naravno, samo mi je 18 godina, ali moje godine nisu opravdanje. Zbog toga sam preuzeo odgovornost za ono što sam napravio Kasperu, g. Fournieru, direktoru kluba, mom treneru Patricku Vieiri i mom kapitenu Danteu. Svima sam se ispričao ponaosob.”

“Napuštam klub u kojem sam uvijek želio uspjeti i uživati”

Mladi nogometaš istaknuo je da Kasperu Dolbergu želi sve najbolje te da se nada da će se jednog dana sresti na terenu. Diaby je napustio Nice i otišao u Paris FC.

“Sada napuštam klub u kojem sam uvijek želio uspjeti i uživati, što je za mene najveća moguća kazna. Hvala svima koji su vjerovali u mene. Nadam se da ću jednog dana uspjeti pokazati da su bili u pravu i da vrijedim više od onoga što sam pokazao. Iskupiti se mogu samo na terenu.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr