Ekipa “Dnevnog avaza” večeras je, zajedno sa službenicima Policijske uprave Visoko, obišla ulice ovog grada u vrijeme policijskog sata te smo se na licu mjesta uvjerili da se u Visokom sve mjere nadležnih poprilično dobro poštuju, ali i da se Visočani pridržavaju svih mjera koje su u posljednje vrijeme na snazi. 

Tome su posvjedočili i policijski službenici koji su bili u smjeni i s kojima smo imali priliku malo porazgovarati o novonastaloj situaciju. 

– U proteklih nekoliko dana od uvođenja policijskog sata, naišli smo na razumijevanje naših građana i skoro da nije bilo nepoštivanja mjera koje su uvedene, što je za svaku pohvalu. Građani poštuju i sve ostale mjere koje su donesene u posljednje vrijeme i na taj način olakšavaju i naš rad. Pored policijskog sata, radimo i na kontroli mjere izolacije, koju provodimo 24 sata na terenu i o tome izvještavamo nadležne i ta mjera se poprilično dobro provodi, odnosno građani se pridržavaju, dok smo imali svega nekoliko slučajeva nepoštivanja mjere izolacije, koje smo i sankcionirali. Građani su za svaku pohvalu i olakšavaju nam rad u ovim teškim i vanrednim uvjetima – kazali su nam službenici PU Visoko. 

Ulice Visokog su skoro puste i tokom dana, a nakon 18 sati izgledaju sablasno, ali i to svjedoči o poštivanju izrečenih mjera nadležnih.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić saopćio je i podatke o kontrolama mjere izolacije, kao i poštivanja policijskog sata i zabrane kretanja.

– Kad je riječ o gradu Visokom, ukupno sedam osoba nije pronađeno na adresi na kojoj su se trebali nalaziti, a kontrolirane su 392 osobe. U Visokom je jedna osoba zatečena izvan objekta u kojem stanuje tokom zabrane kretanja, koja je na snazi za sve građane od 18 do 5 sati – kazao je Pekić. 

Više o koronavirusu čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ulice sablasno puste, Visočani poštuju sve izrečene mjere / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.