Mario Balotelli (29) daleko je od nevinog anđelčića i mladića kojeg bi svaka majka za zeta poželjela, ali ovo što mu se događa u Italiji prelazi granice i zgražanja i gađenja.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Prošle nedjelje u Veroni talijanski je tamnoputi napadač bio meta rasističkih ispada Veroninih ultrasa. Sami su snimili kako huču Balotelliju pa to objavili na društvenim mrežama (i onda obrisali, ali: obišlo je svijet).

Rasizam na nogometnome stadionu. Dokazani.

Na toj je utakmici zadnju šansu klupske Uprave dobio trener Eugenio Corini (49) koji je i kao igrač bio u Bresciji pa ga navijači obožavaju. Izgubio je, dobio otkaz, na njegovo je mjesto sjeo svjetski prvak iz 2006., Fabio Grosso (41).

HRVAT U ITALIJI

Jurić: Thuram, ja nisam rasist! A s Balotellijem sam sve riješio

Ako je Balotelli od nekoga očekivao podršku onda su tu navijači kluba za koji igra, ali to se društvo oglasilo nevjerojatnim priopćenjem u kojem, među ostalim, stoji:

– Ako Balotelli nije bio psihološki spreman suočiti se sa navijanjem Veronine publike i to u tako delikatnoj utakmici za naš klub i grad, u utakmici u kojoj se našem voljenom treneru radilo o radnom mjestu, onda je trebao reći ‘Nisam spreman’ i prepustiti mjesto nekome… Manje osjetljivome nego što je on.

Dakle, vlastiti ultrasi poručuju: Dečko, nisu oni koji ti huču rasistički idioti nego si ti – malo preosjetljiv na rasizam.

Ne-vje-ro-ja-tno!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr