UMJESTO MAMI SLUČAJNO SAM PORUKU POSLALA MUŽU: ŠOKIRAO se, a kad sam mu na kraju ovo napisala DONIO JE ODLUKU, TRESEM SE

Nisam znala kako da mu objasnim

BONUS

Muž i žena odluče da odmor provedu na jezeru poznato kao raj za ribolovce. Muž obožava u ribolov izaći u cik zore, a njegova žena obožava u miru čitati knjige.

Jednog jutra se muž poslije nekoliko sati ribolova vratio i odlučio malo odmoriti, a žena je tada odlučila da se sama izveze malo čamcem na jezero, premda se na njemu sama baš i nije najbolje snalazila. Upali motor i izveze čamac na jedno usamljeno mjesto, baci sidro, izvadi knjigu i nastavi uživati u tišini i čitati svoju knjigu.

Tuda naiđe ribolovni čuvar u svom čamcu, pristane uz ženin čamac i kaže:

– Dobro jutro gospođo. Što to radite?

– Čitam knjigu – odgovori ona (i pomisli: zar to nije očigledno?)

– Nalazite se na dijelu jezera rezervisanom za sportski ribolov – obavijesti je inspektor.

– Žao mi je gospodine, ali ja ne pecam. Ja samo sedim u čamcu i čitam knjigu.

– Da, ali u čamcu imate sav pribor potreban za pecanje i što se mene tiče, mogli bi sa pecanjem početi svakog trenutka. Biću primoran povesti vas sa sobom do stanice i protiv vas podnijeti prijavu – reče on.

– Ako vi to zaista i napravite, onda znajte da ću i ja protiv vas podnijeti prijavu, ali zbog silovanja, odgovori mu žena.

– Ali, pa ja vas nisam ni dotakao! – reče inspektor.

– Da, ali vi za to imate sav potreban pribor i što se mene tiče, mogli bi sa tim početi svakog trenutka…

– Doviđenja gospođo i uživajte u ovom lijepom danu…

POUKA:

Ne ulazi u raspravu sa ženom koja čita. Vrlo je vjerovatno da zna i misliti.

Više saznajte na izvornom linku: – UMJESTO MAMI SLUČAJNO SAM PORUKU POSLALA MUŽU: ŠOKIRAO se, a kad sam mu na kraju ovo napisala DONIO JE ODLUKU, TRESEM SE! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.