Rijad i Tatjana Merdžanić su mladi bračni par iz Sarajeva koji su svoje vjenčanje odlučili održati na neobičnom mjestu – u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo.

Iako su kao i mnogi mladi parovi mogli priuštiti vjenčanje u nekom hotelu ili otmjenijem restoranu, Rijad i Tatjana odlučili su svoj veliki dan posvetiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Novac koji bismo dali za organizaciju ceremonije, odlučili smo da doniramo u dobrotvorne svrhe – izjavili su Merdžanići.

Tako su mladenci i njihovi gosti uručili pakete za 62 porodice – korisnike kuhinje za podjelu toplih obroka Trg heroja.

– Nismo se željeli hvaliti, ali svakako ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, bit će nam drago – rekla je kratko Tatjana Merdžanić.

Naime, pozvali su porodicu i prijatelje da s njima podijele svoje veselje, ljubav i najradosniji dan tako što će učestvovati u njihovoj maloj akciji sreće, te umjesto kupovanja poklona ili cvijeća na taj način dati svoj doprinos onima kojima to zaista treba.

Tatjana je naglasila da su se za ceremoniju u ovim prostorijama odlučili zbog rada Envere Ožegović, koja se zalaže za svaku osobu.

– Enveru Ožegović iz CK Novo Sarajevo dobro poznajemo i znali smo da će pomoć stići do onih kojima je najpotrebnija – kazala je.

Na kraju razgovora istaknula je da su imali ogromnu podršku prijatelja, rodbine, članova porodice, te da su volonteri Crvenog križa Novo Sarajevo organizovali besprijekornu svadbenu zabavu.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.