Stariji navijači Rijeke dobro će se sjećati Boška Bursaća (75), najboljeg strijelca u povijesti kluba koji je umro u Nizozemskoj nakon što se duže vrijeme borio s upalom pluća. U dresu Rijeke je odigrao 179 utakmica i zabio 90 golova, a za Riječane je debitirao s 19 godina

Bilo je to u 11. kolu (21. studenog 1965.)  tadašnje lige na Kantridi. U goste je stigla Crvena zvezda, a Bursać je pogotkom potvrdio pobjedu 4:0 i najavio veliku karijeru u bijelom dresu. Bio je izrazito pokretljiv i opasan za protivničku mrežu, a izrekao je i neke od rečenica kojima je pridobio navijače.

– Kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru – rekao je svojevremeno Bursać koji je rođen u Bosanskom Grahovu.

Dobre igre nisu prošle nezapaženo pa je nakon Rijeke otišao u Zagreb gdje je u 46 utakmica zabio 30 golova a nakon toga je šest godina igrao za nizozemski Vitesse. NK Rijeka se od bivšeg igrača oprostila na službenim stranicama te obitelji i prijateljima izrazila iskrenu sućut.

Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Umro Boško Bursać, najbolji strijelac u povijesti Rijeke / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.