Zinedine Zidane u petak je napustio pripreme Real Madrida u Kanadi, a iz kluba su samo rekli kako je otišao zbog privatnih problema. Sada je i službeno objavljeno kako je razlog smrt u obitelji francuske nogometne legende. Naime, Zidaneov brat, Farid (54), preminuo je nakon kratke i teške bolesti. 

Igrači i stručni stožer kluba danas su održali minutu šutnje u Montrealu kako bi dali svoj doprinos treneru u ovim teškim trenucima.
Zidane je zamolio dopuštenje da u petak napusti trening-kamp nakon što je saznao da mu se brat razbolio. Isto je učinio i njegov sin Luca Zidane koji se tek priključio Racing Santanderu. 

Informaciju da je Zidaneov brat preminuo u subotu su potvrdili iz kluba objavom na svojoj službenoj web stranici porukom:

“Svi članovi prve momčadi Real Madrida održali su minutu šutnje prije treninga u Montrealu nakon iznenađujuće smrti Farida Zidanea, brata našeg trenera Zinedinea Zidana.”

Todos los miembros del primer equipo del Real Madrid guardaron un minuto de silencio antes del entrenamiento en Montreal por el fallecimiento de Farid Zidane, hermano de nuestro entrenador Zinedine Zidane.

— Real Madrid C.F.⚽ (@realmadrid) 13. srpnja 2019.

Nagađa se kako je Zidane (47) stigao vidjeti brata prije smrti, a Real mu je omogućio da uzme vremena koliko mu je potrebno da bude sa svojom obitelji prije povratka na pripreme. 

Momčad će nastaviti sa svojim treninzima pod vodstvom Zidaneova pomoćnika Davida Bettonija. Uz to, danas je bio prvi dan kada se naš reprezentativac Luka Modrić pridružio treninzima nakon godišnjeg odmora.Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr