UMRO SINAN SAKIĆ! Poznati pjevač izgubio bitku sa teškom bolešću!

Informer
Pjevač Sinan Sakić preminuo je danas poslije borbe sa teškom bolešću

Pjevač Sinan Sakić preminuo je danas poslije borbe sa teškom bolešću

Podsjetimo, legendarni pjevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rješenje te da će morati na transplantaciju jetre.

Prije petnaestak dana on je prebačen u Padovu, gdje je trebalo da bude obavljena transplatacija. Nažalost, bitku s teškom bolešću poznati pjevač ipak je izgubio.

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici.

Počeo je karijeru pesmama “Rastanak kraj reke” i “Sreli smo se mnogo kasno” 1978. godine. Do 2017. godine Sinan je izdao 29 muzičkih albuma.

Među prvim hitovima bile su pesme „Miko, druže moj“ i „Janičar“ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pjesama.

Sinanova supruga zove se Sabina. Vjenčali su se 29. juna 1981. godine.

Sabina je u svemu bila Sinanova bezrezervna podrška i u najljepšim, i u najtužnijim trenucima. Njoj je posvetio pjesmu koja nosi njeno ime, a govori o ljubavi koju prema njoj osjeća.

Sinan i Sabina imaju četvoro djece, tri sina i kćerku.

Sinovi se zovu Rašid, Elvis i Alen, a kćerka Đulkica. Rašid je najstariji sin, a najmlađi Alen. Po struci je elektro varilac.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...