Preminuo je Vlado Jerkan (84), otac bivšega hrvatskoga nogometnog reprezentativca Nikole Jerkana (55), potvrdio nam je sam Nikola. Vlad

Kako Nikola živi u Španjolskoj, u Oviedu, nije ga mogao vidjeti ni dostojno se oprostiti s njim zbog karantene u Španjolskoj uzrokovane korona virusom.

Prije nekoliko dana otac mu je pretrpio moždani udar i završio u bolnici u Splitu. Nije ga mogao posjetiti ni drugi sin Duje, koji živi u Zagrebu, ali ni rodbina u Splitu jer su posjete bolnicama zabranjene. Preminuo je u četvrtak rano ujutro, a bit će pokopan u krugu obitelji.

Jerkan je iz Hrvaca pokraj Sinja, debitirao je za Hrvatsku 1992. i bio član originalnih “vatrenih”, nastupao na Euru 1996. i reprezentativnu karijeru s 31 nastupom završio godinu poslije, prije Francuske.

Foto: Robert Belosevic/PIXSELL

Hrvatska protiv Danske na Euru 1996., Jerkan prvi slijeva u gornjem redu

Član je sadašnjeg stožera reprezentacije kao skaut Zlatka Dalića. Najveći dio klupske karijere proveo je u Oviedu, gdje se vratio živjeti nakon završetka igračke karijere. Bio je i u Zagrebu, vinkovačkom Dinamu, Hajduku, Nottingham Forestu, bečkom Rapidu i Charleroiju.

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić, Josip Tolić – Umro Vlado Jerkan, otac Nikole Jerkana / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.