Utakmica u Koprivnici je počela u sjajnoj dekoraciji u dupkom ispunjenoj dvorani. Uz onu bitku na parketu, vodio se pravi mali rat na tribinama, jer je u Podravsku metropolu stiglo 200-tinjak navijača gostujuće ekipe naoružani trubama, bubnjevima i ostalim rekvizitima koji prate utakmicu ovakvog značaja. Iako se očekivalo da će zbog finalne utakmice Europskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Španjolske veliki broj gledatelja napustiti dvoranu, jer se s početkom drugog poluvremena u Koprivnici, počela i ona u Švedskoj, iz dvorane je otišlo nekih par stotina gledatelja.

Uglavnom se radilo, prema zapažanjima pisca ovih redova, o salonskom dijelu publike, jer je atmosfera i dalje ostala uzavrela kao u kotlu. Takva atmosfera i sjajna igra Podravke Vegete u nastavku su za mnoge od kojih smo razgovarali „zadržala“ u dvorani.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Snježana Petika, trenerica mlađih uzrasta i nekadašnja ponajbolja europska rukometašica, s kojom su Koprivničanke osvojile europsku krunu nam je to i potvrdila.

-Utakmica je rezultatski napeta i odlučila sam cijelu utakmicu pogledati. Budem stigla na drugi dio i vjerujem da će naši rukometaši trijumfirati i osvojiti toliko željeno zlato koje nam nedostaje – kazala je Petika. Odgovarajući na upit što očekuje u Švedskoj, kazala je da je ključ obrana i da se lopte ne smiju potrošiti uzalud, jer su Španjolci opasni u kontri.

Gledatelj star 50 – godina nam je rekao da će drugi dio utakmice iz Švedske pogledati u nekom lokalu jer dolazi iz Slovenije, ne želeći se predstaviti.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

-Blizu granice s Hrvatskom sam i dosta često dođem u Koprivnicu kad se igra neka tekma, poput ove sa Šiofokom. Uživam u dvorani jer je sjajna navijačka atmosfera. Naravno navijam za Podravku i Hrvaško – kazao nam je promuklim glasom, navijač iz susjedne države, koji je bio među grlatijima u publici. Skočio je u zrak poput mnogih u dvorani kad je službeni spiker kazao da Hrvatska protiv Španjolske vodi s dva zgoditka razlike.

U sličnom tonu su bili i odgovori ostale tri osobe s kojima smo razgovarali. Radi se o dvojici muškaraca, od kojih je jednom 32 a drugom 52 godine. Žive u Koprivnici i kazali su kako će stići na drugi dio koji prenosi RTL, te su ujedno kazali da ne mogu vjerovati, da nitko od rukovodstva kluba i HRT nije predvidio mogućnost da naša muška reprezentacija dođe do borbe za zlato.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što je Podravka Vegeta stvorila u prvih šest minuta razliku od pet zgoditaka, izgleda da su se domaće rukometašice malo opustile osluškujući rezultat iz muškog finala i minutu i pol prije kraja gošće su izjednačile na 33-33 s kojim je utakmica i završila.

Domaće rukometašice nakon utakmice imaju rekuperaciju i ne idu gledati svoje muške reprezentativne kolege, a što nam je i potvrdio trener Zlatko Saračević, kazavši kako nije predviđeno zajedničko gledanje.

Andreja Kobetić (Penezić) prvo ime u gostujućoj ekipi koja je svom bivšem klubu do vrha napunila mrežu, je nakon utakmice rekla kako je Podravka Vegeta jak protivnik i da je neriješen rezultat nekako najpravedniji, jer je ekipa za koju ona igra u srijedu imala teško gostovanje i da se nisu do kraja odmorile.

-Žao mi je što se termin ove utakmice poklopio s onom u borbi za titulu prvaka Europe – pojasnila je najbolja igračica Siofoka, i nekadašnja uzdanica Hrvatske reprezentacije.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ana Turk je rekla kako su imali dva boda u džepu, ali su posustali sredinom drugog dijela.

– Budem pogledala pobjedu naših muških kolega u reprizi na malom ekranu, jer su dosadašnjim utakmicama pokazali da im je zlato na dohvat ruku.

Koprivnička se dvorana u rekordnom roku ispraznila a mnogi su trčeći ulazili u obližnje kafiće obučeni u dresove Hrvatske kako bi pratili i bodrili kauboje. Atmosfera je bila gotovo poput one u dvorani, osim što su nedostajali sportski rekviziti. Bodrenje su ponekad prekidali glasni komentari poput onih zašto se stalno forsira igra sedam na šest kao da nismo dosta puta platili ceh zbog tvrdoglavosti izbornika.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Željko Rukavina – Unatoč finalu Eura, Podravku su pratile stotine navijača… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.