Uništene ploče korištene za štampanje glasačkih listića za opće izbore u BiH

Fena

U prostorijama grafičko-izdavačkog preduzeća “Atlantik BB”.

U prostorijama grafičko-izdavačkog preduzeća “Atlantik BB” u Banjoj Luci danas su uništene štamparske ploče koje su korištene za štampanje listića, kao i maklature (škart) papira korištenog za štampanje glasačkih listića.

Uništavanje štamparskih ploča i škart papira izvršeno je nakon što je završen posao štampanja glasačkih listića za opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. oktobra.

Osim predstavnika Centralne izborne komisije BiH (CIK), tom događaju su prisustvovali i akreditirani posmatrači njihovog rada.

Štampanje glasačkih listića za više od 3,3 miliona birača koji imaju pravo glasa na općim izborima u BiH 7. oktobra počelo je još u avgustu.

Iz Centralne izborne komisije BiH tada je saopćeno da će se štampati oko 14 miliona glasačkih listića (četiri glasačka listića po biraču za četiri nivoa vlasti po entitetu).

Posao štampanja u vrijednosti od 1.160.500,77 KM je dobila grupa ponuđača predvođena kompanijom „Atlantik BB“ d.o.o. Banja Luka (NIGD „Dnevne nezavisne novine”, “Grafomark”, “Atlantik” i JP „Službeni glasnik Republike Srpske“), kao jedini ponuđač.

– Proces štampanja i pakovanja glasačkih listića je najzaštićeniji segment izbornog procesa i odvija se pod kontrolom Centralne izborne komisije BiH i videonadzorom, a sam glasački listić, osim vodenog žiga, sadrži i druge sisteme zaštite koji garantiraju potpunu zaštitu procesa – saopćeno je ranije iz Centralne izborne komisije BiH.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...