“United Grupa”, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom COVID 19, doniraće medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od tri miliona dolara. Za Bosnu i Hercegovinu je obezbjeđena novčana pomoć od 400.000 dolara. 

U danima u kojima je svima potrebna hrabrost i podrška, “United Grupa” želi da pomogne da svi zajedno što prije prebrodimo jednu od najvećih svjetskih zdravstvenih kriza i da olakša medicinskim radnicima obavljanje posla, a građanima omogući dodatnu sigurnost.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju “Telemach”, “United Media” sa televizijskim kanalima Nova BH, N1, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, iDJ, Brainz. 

Zbog epidemije koja je uslovila ostanak građana kod kuće “United Grupa” već je otključala TV kanale na svojim platformama u cijelom regionu za koje je dobila dozvole, uvjerena da je bitno da svi budemo solidarni i da je svaka podrška građanima u cijelom regionu važna.

“United Grupa” je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. Kao dio vodeće međunarodne investicione kompanije “BC Partners”, posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – “United Grupa” pomaže zemljama regije sa tri miliona dolara, BiH namijenjeno 400.000 / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.