Ambasada SAD-a u BiH uoči početka druge Bh. povorke ponosa ukrašena je zastavom s duginim bojama.

Naime, zastava s duginim bojama već je neko vrijeme zaštitni simbol LGBTI populacije, a i uoči prošlogodišnjeg okupljanja ove manjinske grupe također se na ovoj zgradi mogao vidjeti isti prizor.

Podsjećamo, zbog složene epidemiološke slike kako u Sarajevu, tako i ostatku naše zemlje, organizatori Povorke ponosa odlučili su da svoj protest izraze online putem.

Međutim, poručili su i to da će se svake godine okupljali i to sve dok ne dobiju ista prava kao i ostale građanke i građani.

Izvor: radiosarajevo

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.