Nakon izbora za organe Gradske organizacije SDA Bihać, počele su se dešavati turbulencije zbog nezadovoljstva dijela članstva, ali i pojedinih gradskih vijećnika.

Prema najnovijim informacijama, dvojac iz SDA Nijaz Malkoč i Mustafa Zulić sve je bliži novoj većini u Gradskom vijeću. Podsjetimo, postojeća većina je tek formirana.

Prema navodima izvora bliskog vijećnicima Zulić i Malkoč, oni su razočarani odnosom stranke prema ljudima koji su najzaslužniji za uspjehe na terenu. Kažu kako se nisu oni odrekli SDA, nego su se pojedinci zbog ličnih ambicija i straha za svoju poziciju potrudili da se stranka odrekne dva najjača aduta za predstojeće izbore.

Istovremeno, dok se priča o novoj većini, na društvenim mrežama se najavljuje “nezavisna lista” za predstojeće lokalne izbore, a predvodnici iste bili bi Ramić Sej i Habibija Adnan. Naime, javnosti je poznato da je Ramić napustio PoMAK, dok je Habibija nakon izbora u GO SDP Bihać sve manje u javnosti.

Da li će na ovoj listi biti i dvojac iz SDA (Zulić-Malkoč), Davor Župa, kako bi lista već u startu imala 5 nezavisnih i veoma jakih individualaca ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

(usn.ba)