U BiH je trenutno smješteno 600 pripadnika snaga EUFOR-a. Među njima se nalaze i italijanski vojnici, a posljednjih mjesec dana u Sarajevu borave i liječnici zaposleni u italijanskoj vojsci koji su obišli nekoliko zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. Razlog ovih posjeta je razmjena iskustava u borbi s koronavirusom, o čemu su razgovarali sa uposlenicima Lječilišta Gata…

Početkom prošle sedmice, Lječilište Gata nakon višemjesečne pauze počelo je s normalnim radom. Pacijenti koji trebaju banjsko liječenje napokon su mogli početi s terapijom, nakon što su ovo lječilište napustili pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus.

Iskustva u radu zdravstvenih ustanova tokom pandemije u dvije zemlje, razmijenili su uposlenici Gate i italijanski doktori koji su ih posjetili. Kako je između ostalog tokom posjete kazano, borba s oboljenjem Covid-19 nije završena, a Italija je ovom posjetom pokazala da želi pomoći bh. vlastima kako bi prevenirali buduću eskalaciju virusa koja još uvijek nije isključena. Ocjene viđenog su bile više nego pozitivne, ističu domaćini.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.