Julia Woodford priznaje kako su njeni fitness dani počeli rano. Na početku se bavila gimnastikom, međutim, nakon završetka srednje škole ona se počela baviti treniranjem i dizanjem utega.

Uz posvećenost, zalaganje i trud uspjela je izgraditi uspješnu karijeru kao fitness trenerica.

Julia Woodford je IFBB takmičarka i lifestyle trenerica iz Australije. Ona priznaje kako je još od malih nogu aktivna. Počela je da se takmiči u gimnastici još s 8 godina, a kasnije je nastavila trenirati i takmičiti se sve do kraja srednje škole. Srednja škola je završila, a s njom i njena gimnastičarska karijera. Međutim, njena strast prema fizičkoj aktivnosti nikad nije prestala.

Na početku je ona radila kao trenerica gimnastike, ali kasnije je počela trenirati u teretani i raditi na karijeri bikini modela i sportistkinje.

Tokom nekoliko mjeseci treniranja, ona je uspjela preoblikovati svoje tijelo i postala je tražena fitness trenerica. Nakon što je otvorila svoje online profile, Julia je brzo postala poznata po svojim korisnim savjetima za trening i prehranu. Uskoro je uvrstila fitness u svoju stalnu karijeru.

Nakon nekog vremena, Julia je počela putovati svijetom trenirajući druge ljude. Osim toga, ona je postala model za mnoge brendove, a vremenom i IFBB takmičarka u bikini kategoriji.

“Imala sam priliku da putujem radeći ono što volim i to mi pomaže da motivišem i inspirišem ljude da žive sretnije, zdravije i aktivnije.”

Julia obožava trenirati u teretani. Ne samo da oblikuje svoje tijelo, već se u teretani oslobađa stresa, toksina i održava dobro zdravlje i nivoe energije. Julia kaže kako joj treniranje pomaže da održi ravnotežu u svom životu. Osim što je čini zdravom, treniranje joj također pomaže da se osjeća sretnije.

Postoji uobičajeno uvjerenje u fitness industriji da žene koje dižu mogu izgledati “glomazno”. Međutim, prema Juliji, ovo je daleko od istine.

“Podizanje težine neće vas učiniti muževnim, to će vam dati jako, mršavo i atraktivno tijelo.”

Postoji nekoliko ključnih pravila kojih se Julia drži kada je u pitanju njena dijeta:

Mnogo jednostavnih, cjelovitih namirnica
Šareno povrće uz svaki obrok
Adekvatan unos proteina, uključujući piletinu i puretinu
Zdrave masti, uglavnom iz biljnih izvora kao što su laneno ulje i avokado.

Julia sluša svoje tijelo i osigurava mu sve hranjive tvari koje su mu potrebne.

Julia je svjesna toga koliko je važno piti vodu bez obzira na to trenirate li ili ne. Ona također koristi dodatke prije i poslije treninga kako bi nahranila svoje mišiće i imala dovoljno energije. Tokom treninga, ona konzumira BCAA i proteinski šejk nakon što završi s vježbanjem.

Julia kaže kako dobija motivaciju nakon odlaska u teretanu. Ona obožava osjećaj nakon intenzivnog treninga. Ovaj osjećaj je motiviše da se svakodnevno sve više trudi, ne samo u teretani, već u svim oblastima života. Osim toga, Julia obožava upoznavati nove ljude u pozitivnim okruženjima kao što su fitness događaji, natjecanja i slično.

(sportsport.ba)