Na dan kada sam riješio da upoznam dve žene koje najviše volim, moja majka rekla je jednu rečenicu koja me je toliko razočarala da ni danas ne mogu da povjerujem da je to izašlo iz njenih usta.

Pisac David Lurn podijelio je na Redditu priču o upoznavanju njegove supruge, Tamare i njegove majke. Kako kaže, to je bilo veče kada se potpuno razočarao u svoju majku, a njegov tekst prenosimo u cjelosti.

– Jednom u životu, pitanje moje majke potpuno me je ostavilo bez teksta. Bilo je to dana kada sam doveo svoju divnu djevojku Tamaru da se upozna sa mojom majkom.

Nisam očekivao neko oduševljenje svoje majke. Ona i dalje živi u nekom viktorijanskom dobu i poštuje pravila i norme ponašanja tog doba. Poštuje protokole koji više nigde ne važe i koji su zapravo čak i rasistički. Znao sam da će biti loše, ali pojma nisam imao da će biti toliko loše.

Znao sam da je moja majka loša osoba. Ipak je poznajem 30 godina i preživio sam tri decenije maltretiranja i nemogućih zahtijeva. Međutim, čak ni ja nisam bio spreman na ovo.

foto: Imgur

Dakle, doveo sam svoju divnu djevojku Tamaru da je upozna. Tamara je obrazovana, fina, kulturna, ljekar. Moja majka, žena koja nema dan radnog iskustva, odmjerila nas je na vratima, onda nju dobro odmjerila, ledeno se nasmiješila i rekla mi:

“Dušo! Zašto mi nisi rekao da ti je djevojka crnkinja?”.

Zinuo sam i uzdahnuo od užasa. Pogledao sam je, onda pogledao Tamaru, uhvatio je za struk i rekao “Zbogom majko”.

Od tog dana do danas ona i ja nismo riječ progovorili. Možda me jeste rodila, ali to stvorenje nije moja majka. Slika koju dijelim nastala je baš sekund prije nego što smo krenuli do nje, bio je Božić.

Dao sam mojoj majci mnogo šansi. Međutim, ona je odrasla u nekom tom svom viktorijanskom svijetu i vjeruje da ima neke privilegije koje nema, to vrijeme je odavno prošlo. Prosto, njen um nije mogao da prihvati da je ta “crnkinja” obrazovana, kulturna dama sa manirima koja samo ima više melanina u koži i da treba da budem sretan što je ona takva rešila da prihvati ovog grubog, neotesanog i loše obrazovanog bivšeg pilota.

Izvor: Žena.blic.rs

Više saznajte na izvornom linku: – “Upoznao sam svoju divnu djevojku s majkom, a onda je ona rekla jednu UŽASNU RIJEČ”: Ta me žena više nikad neće vidjeti! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.