Imati seksualne odnose s mnogim partnerima može vas dovesti do smrtonosne faze. HIV uzima život osobe postupno i polako. Osim toga, mogu se pojaviti razne infekcije.

Sigurno ste upoznati s razlozima takvih infekcija, ali možda ne znate korake kako zadržati viruse daleko od vas.

U slučaju da osoba ima kontakt sa zaraženom osobom kroz rektalne tekućine, sjemene tekućine, majčino mlijeko, krv, vaginalne tekućine, on / ona može biti zaražena virusom.

Iako možda mislite da vi nemate virus, vaš partner može imati, pa je zato bolje da uradite HIV test prije nego imate odnose, posebno kada to činite s novim partnerom.

Bolje je biti sa pouzdanim i sa manje partnera jer tako smanjujete rizik od virusa, umjesto da spavate sa nepoznatim partnerima.

Najsigurnija stvar za vas da se zaštitite od virusa jeste korištenje ženskih kondoma, kao i muških kondoma.

Ako želite imati piercing ili tetovažu izbjegavajte raditi kod neovlaštenih umjetnika zbog njihovih uređaja koji bi vas mogli zaraziti. Umjesto toga, odlučite se za licencirane umjetnike. Bolje je platiti i više a biti siguran.

Ako koristite injekciju, pobrinite se nije korištena od strane bilo koga drugog prije. Osim toga, čista oprema će smanjiti rizik od virusa.

Profilaksa je tableta koja se uzima od strane ne-zaražene osobe za borbu protiv virusa, ako dođe u kontakt s njima. Koristite je samo preko liječničkog recepta.