Uprava civilne zaštite Unsko-sanskog kantona priprema isporuku nove količine medicinske opreme i biosigurnosnog kabineta za laboratorij Kantonalne bolnice Bihać.

Kantonalna bolnica u Bihaću uskoro će dobiti biosigurnosni kabinet koji će djelovati u sklopu laboratorije, a posredstvom Kantonalne uprave civilne zaštite koja je za ove svrhe izdvojila značajna sredstva.

Početkom godine Kantonalnoj bolnici isporučen je PCR aparat zatvorenog tipa i obrađuje tek 2 uzorka u sat vremena. Isti će uskoro biti smješten u biosigurnosni kabinet laboratorije, kako bi se ispoštovali standardi koje zahtjeva rad sa visoko zaraznim materijalom.

Uporedo sa ovim, Uprava civilne zaštite USK-a realizuje i projekt sanacije objekta na Orljanima. Radi se o prostoriji u sklopu nekadašnje kasarne u kojem će, između ostalog, biti smješteno i skladište za materijalno tehnička sredstva, što je, kako ističu u Civilnoj zaštiti, od velikog značaja, naročito u slučaju proglašenju stanja prirodne nesreće.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.