Jahorina se našla na mapi rame uz rame sa svjetskim metropolama iz Amerike, Južne Afrike, Novog Zelanda, Kanade, ali i Evrope, gdje će čuveni muzičar Brajan Feri (Bryan Ferry, 74), osnivač i član grupe „Roxy Music“, nastupiti u okviru turneje. 

Olimpijska ljepotica bit će 7. decembra domaćin ovog koncerta, koji je naišao na veliki interes publike. A pomaže i činjenica da Jahorina stoji na zvaničnoj Ferijevoj web-stranici. Ovo će, ujedno, biti i početak nove ski-sezone.

Milena Mijatović, vlasnica i direktorica agencije „Mint“, koja dovodi Ferija, kazala nam je da im je izuzetna čast i zadovoljstvo što je Brajan pristao da prvi put dođe u Bosnu i Hercegovinu.

– Raduje nas da će olimpijska ljepotica biti ruta svjetskih koncerata i za ubuduće. Planiramo nastaviti s velikim svjetskim događajima na Jahorini. U Ferijevoj pratnji doći će 25 ljudi, koji će s nama sedam dana voditi računa da se ispoštuju svi uvjeti te da sve bude po uzoru na svjetsku turneju – govori nam Mijatović.

Dodaje da dolazi i muzičareva produkcija s američke turneje, uključujući šlepere, scenografiju, kao i svjetlosne i scenografske elemente.

– Posjetioci će imati ugođaj pravog svjetskog događaja. Zainteresiranost je velika, ulaznice se, zaista, fenomenalno prodaju. Rezervacije i upiti su premašili naša očekivanja. Raduje nas, sa marketinške strane, što ćemo na Jahorini napraviti događaj koji će donekle promijeniti percepciju i malo drugačiju ciljnu grupu zadovoljiti u odnosu na dosadašnje događaje. Kapaciteti su dosta mali, neće biti veliki koncert tako da svi oni koji su zainteresirani da budu dio te večeri, moraju požuriti s rezervacijom ulaznica. Mi nećemo ići na više od 1.300 do 1.500 prisutnih ljudi – ističe Mijatović.

Da organizacija dolaska ovakve zvijezde nije jednostavna, dokazuje i to da je ekipa iz BiH dobila upute i zahtjeve na čak 85 stranica.

– Dan po dan rješavamo jednu po jednu. Drugačije ne možemo – iskrena je Mijatović.

Brajan i njegova ekipa najvjerovatnije će posjetiti i centar Sarajeva, a Mijatović kaže kako će napraviti rutu i ugostiti ih na najbolji način.

– Poznati smo kao dobri domaćini, mada još nismo finalizirali taj dio rute i obilazaka. Ako nam i ostane vremena, jer već imamo dogovore o prijemu, večeri i pres-konferenciji. Očekuje nas mnogo posla tako da nećemo imati mnogo vremena za uživanje, ali sigurno da ćemo spojiti ugodno s korisnim – zaključuje Mijatović.

– Mislim da niko iz ekipe Brajana Ferija nije bio u BiH tako da vjerujem da će za njih to biti drugačiji doživljaj i događaj nego što su navikli. Završili su turneju na američkom tržištu pa se sada pripremaju za dolazak u naše krajeve – kazala je Mijatović.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba