Ukoliko želite da sami napravite kovrdže, a nemate figaro ili peglu za kosu, donosimo vam jednostavan trik kako da napravite prekrasne kovrdže. Sve što vam je potrebno jeste pojas od bademantila. Ovaj postupak na svom je kanalu objavila brazilska YouTube zvijezda Marcela Tumas, uz napomenu da je najbolje ovo uraditi odmah nakon operete i osušite kosu, ali i da je ona uradila sledećeg dana, rezultat je bio jednako dobar. Takođe, napomenula je i da će ovaj zadatak biti najteži za one koji imaju u potpunosti ravnu kosu, ali svejedno mogu pokušati. Potreban vam je pojas od bademantila i nešto u što ćete na kraju umotati kosu. Marsela koristi odrezan gornji dio starih hulahopki, a u obzir dolazi i kapica za tuširanje ili bilo šta drugo što vam se učini zgodnim.

Napravite razdeljak po sredini i kosu podjelite na dva jednaka djela. Prebacite je naprijed ako imate dužu kosu. Uzmite pojas i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovina ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovinu kose zajedno s pojasom možete zavezati gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu. S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i obmotajte ga oko pojasa. Svaki put kada je vrijeme za novi krug, dodajte novi pramen kose. Ponavljate postupak dok ne obmotate cijelu polovinu kose oko pojasa. Od kose umotane oko pojasa oblikujte punđu. Isto uradite i s drugom stranom. Kada ste gotovi, na glavu stavite kapicu ili bilo koji drugi predmet u koji ste odlučiti da umotate kosu kako se ništa ne bi micalo dok spavate. Iduće jutro vreme je za skidanje kapice i odmotavanje kose. Kosu nakon odmotavanja možete malo protresti kako bi se kovrdže opustile i izgledale što prirodnije.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Uradite sami: Jednostavan trik za kovrdže kao iz frizerskog salona / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.