Armensko ministarstvo obrane objavilo je da je turski borbeni avion F-16 navodno srušio armenski borbeni avion SU-25. Avion je, tvrde, srušen u armenskom zračnom prostoru.

Ove tvrdnje oštro je negirala zvanična Ankara.

Predsjednik Ureda za komunikacije pri Predsjedništvu Republike Turske Fahrettin Altun, izjavio je;

– Tvrdnja da je Turska oborila armenski borbeni avion apsolutno je neistinita. Armenija bi se trebala povući sa teritorija pod svojom okupacijom, umjesto da pribjegava jeftinim propagandnim trikovima, naveo je Altun.

Podsjetimo, od nedjelje traju sukobi Armenije i Azarbajdžana. Rusija na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom podržava Armeniju, a Turska na čelu s Tajipom Erdoanom podržava Azarbajdžan.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.