DINAMO je obavijestio medije o oštećenju na stadionu Maksimir uslijed jutrošnjeg potresa u Zagrebu.

Potres jačine 5,5 Richtera zatresao je hrvatsku prijestolnicu u 6:23, a grad je pretrpio niz oštećenja.

Dinamovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

“Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tijekom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz zamolbu za hitnim pregledom cijelog stadiona od strane stručnih službi, osobito konstrukcija istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusom, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo.”

Maksimir je već u raspadu

Prije točno godinu dana s Maksimira su počela otpadati stakla, krhotina je skoro pala na dijete koje je bilo u blizini.

Statika Maksimira već godinama narušena, posebno na istočnoj tribini te da stadion predstavlja opasnost i s njega već duže vremena otpadaju dijelovi pa su postavljene i zaštitne mreže zbog sigurnosti.

Prema procjeni, u stadion je uloženo oko milijardu kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Urušili se dijelovi zidova na Maksimiru, stadion oštećen u potresu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.