Škole su među malobrojnim ustanovama koje poštuju sve propisane mjere zaštite od koronavirusa. Iako je epidemiološka situacija pogoršana, škole su još uvijek sigurna mjesta.

Zbog toga nijedna škola nije bila žarište širenja virusa, a svi zabilježeni slučajevi zaraze pripadaju drugim klasterima. U Ministarstvu su nam kazali da u vrtićima, školama i fakultetima trenutno ima 12 korona pozitivnih učenika, djece i studenata, dok je u izolaciji njih 87.

Od kovida su oboljela 22 uposlenika obrazovnih ustanova u Kantonu, a 29 ih je u izolaciji. Kantonalni Zavod za javno zdravstvo do sada nije ukazao na slučaj transmisije unutar odjeljenja što govori da se propisane mjere poštuju i da su škole sigurno mjesto za djecu.

Podaci za područje Federacije također nisu zabrinjavajući, a mjere koje su na snazi ostat će do daljnjeg.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.