– U moru posrnulih zbog refleksije pandemije koronavirusa na ekonomske trendove, ulogu da spašavaju čast među onima koji stvaraju novu ekonomsku vrijednost imaju proizvodnje namještaja i proizvoda od gume i plastičnih masa…

Privredna kretanja u našoj zemlji, a samim tim i u kantonu, prvih pet mjeseci ove godine bila su u znaku epidemiološke krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Pad poslovanja zabilježen je u gotovo svim proizvodnim djelatnostima, osim u dvije prehrambenoj i proizvodnji namještaja. Teško stanje nije uspio popraviti ni tzv. „Korona zakon“, čija se konkretizacija očekuje tek ovih dana. Proizvodnja na području USK-a je pala za nešto više od 8 % što je, kako tvrde u Privrednoj komori, manje od prognoziranog ali i dobar rezultat u ovim okolnostima.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.