USK: Migrant iz Sirije preminuo zbog bolesti

RTVUSK

Migrant koji je jučer preminuo u Domu zdravlja Cazin umro je prirodnim putem, ističu u Upravi policije USK, što je potvrdio i dežurni liječnik u Domu zdravlja Cazin. Riječ je o državljaninu Sirije A.DŽ. rođenom 1964. godine.

Kako ističe portparolka Uprave policije USK Snežana Galić, Policijska stanica Cazin je zaprimila dojavu da se u mjestu Šturlić u kući vlasnika D.S. državljanina BiH nalazi bračni par iz Sirije, te da je zdravstveno stanje muškarca jako loše. Policijski službenici su u objektu zatekli bračni par iz Sirije i u kontaktu s njima ustanovili da je suprug u jako lošem zdravstvenom stanju.

O ovom slučaju obavješteno je i Kantonalno tužilaštvo. Policija je kontaktirala i predstavnike Međunarodne organizacije za migrante u Sedri koji su potvrdili da su obje osobe bile registrovana u ovom kampu.

Istog dana prilikom obavljanja redovnih zadataka u naselju Donji Srbljani nedaleko od migrantskog kampa Sedra policijski službenici su na magistralnom putu M-14 zatekli tri migranta. Prilikom kontrole identifikacionih dokumenata koje posjeduju, došlo je do naguravanja i pružanja aktivnog otpora prema policijskim službenicima.

Nakon privođena ovih osoba u Policijsku stanicu Bihać i identifikacije na osnovu dokumenata koje imali kod sebe, utvrđeno je da se radi o bračnom paru iz Irana i nihovom četrnestogodišnjem sinu. S obzirom da se radi o djetetu, policijski službenici su prema njemu postupili u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima.

Protiv privedenih osoba podnijete su prekršajne prijave, a svemu je obaviješten dežurni sudija Suda za prekršaje Bihać.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...