Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, potvrdio je za medije da je jučer izdan prvi prekršajni nalog zbog nepoštivanja naredbe o obaveznom nošenju zaštitne maske na području Federacije BiH.

Radi se o osobi koja je čekala u redu u prodavnici u Velikoj Kladuši. Nije bilo tolerancije iz razloga što osoba nije bilo sama tj. izolovana, već je bila u neposrednoj blizini drugih osoba, odnosno kupaca.

Podsjećamo, Federalni štab Civilne zaštite je prije dva dana donio naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski za sve osobe na teritoriji Federacije BiH.

Policija apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mjera i naredbi.

Izvor: usn.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.