Programi zapošljavanja i samozapošljavanja „Tražim poslodavca“ , „Druga prilika“ i “Poduzetništvo za sve“ koje je Federalni zavod za zapošljavanje realizirao preko kantonalnih zavoda, u toku ove godine osigurali su poslove za više od dvije stotine osoba.

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Unsko sanskog kantona trenutno se nalazi 34.613 osoba.

Tokom ove godine kroz razne projekte i programe koje je finansirao Federalni zavod za zapošljavanje pokrenuto je oko 190 obrta u kojima je zaposleno oko 220 osoba. Planom programa rada Federalnog zavoda za zapošljavanje, koji se realizuje preko Kantonalnih zavoda predviđeni su slični programi zapošljavanja i samozapošljavanja, te programi obuke i rada, koji će obuhvatili oko 12.000 osoba na nivou Federacije.

Programi zapošljavanja predviđeni planom rada za 2021. godinu Federalnog zavoda za zapošljavanje, a koji će biti realizirani preko Kantonalnog zavoda, obuhvatit će mlade, zatim žene, osobe sa nižim kvalifikacijama, invaliditetom, porodice poginulih i demobilisanih boraca, Rome, samohrane roditelje, osobe preko 40 godina i druge. Za tu svrhu osigurana su višemilionska sredstva.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.