BIHAĆ, 20. novembra – Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Unsko sanskog kantona trenutno se nalazi 34.613 osoba.

Tokom ove godine kroz razne projekte i programe koje je finansirao Federalni zavod za zapošljavanje pokrenuto je oko 190 obrta u kojima je zaposleno oko 220 osoba. Planom programa rada Federalnog zavoda za zapošljavanje, koji se realizuje preko Kantonalnih zavoda predviđeni su slični programi zapošljavanja i samozapošljavanja, te programi obuke i rada, koji će obuhvatili oko 12.000 osoba na nivou Federacije.

Programi zapošljavanja predviđeni planom rada za 2021. godinu Federalnog zavoda za zapošljavanje, a koji će biti realizirani preko Kantonalnog zavoda, obuhvatit će mlade, zatim žene, osobe sa nižim kvalifikacijama, invaliditetom, porodice poginulih i demobilisanih boraca, Rome, samohrane roditelje, osobe preko 40 godina i druge. Za tu svrhu osigurana su višemilionska sredstva.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.