U posljednja 24 sata na području Unsko-sanskog kantona (USK) zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda i osam narušavanja javnog reda i mira, dok nije bilo evidentiranih krivičnih djela.

Prema redovnom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova USK (MUP USK) javni red i mir narušen je jednom u Bihaću, u pitanju je tuča, zatim jedno u Bosanskom Petrovcu – držanje psa bez nadzora, u Cazinu su bila dva, od toga prosjačenje i drsko ponašanje, u Sanskom Mostu je zabilježeno prosjačenje, dva narušavanja javnog reda i mira bila su u Velikoj Kladuši – fizički napad i vršenje nužde na javnom mjestu, dok je u Bosanskoj Krupi zabilježeno jedno i to izvođenje mužičkog sadržaja bez odobrenja.

Kada je u pitanju sigurnost saobraćaja, bilo je 10 saobraćajnih nesreća u kojima je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od toga, u Bihaću četiri nesreće, pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, u Cazinu također četiri, sa četiri povrijeđena lica, te Bosanska Krupa i Ključ po jedna nezgoda bez povrijeđenih.

Krivična djela u posljednja 24 sata nisu zabilježena, navedeno je u redovnom izvještaju MUP-a USK.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.