Kao i prethodnih godina manje je učenika koji izlaze iz osnovnih škola, pa je i očekivano manje učenika koji će ove godine po prvi put sjesti u srednjoškolske klupe.

BIHAĆ, 6. jula – Bili smo u Gimnaziji i Elektrotehničkoj i drvoprerađivačka školi u Bihaću, te provjerili da li su popunjene upisne kvote u prvom upisnom roku.

Kako smo saznali Gimnazija Bihać ove godine prilagodila se zahtjevima i potrebama učenika i njihovih roditelja, te je u suradnji sa Ministarstvom nauke, kulture, obrazovanja i sporta USK, menadžment uveo promjene i nove smjerove kako bihaćka Gimnazija ne bi dijelila sudbinu svih ostalih gimnazija na području Kantona.

Najveći izbor smjerova pri upisu u Srednju školu učenici imaju u Elektrotehničkoj i drvoprerađivačkoj srednjoj školi u Bihaću. Samo u junskom roku popunili su četiri od pet odjeljenja. Najtraženiji odsjek među svršenim osnovcima je odsjek informatičkih tehnologija.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.