USKORO U CAZINU : Malonogometni turnir “DJECA BOSNE 2016”


Cazin će još jednom biti domaćim Malonogometnog turnira “Djeca Bosne 2016”. Ovo je sedmo po redu izdanje turnira za djecu koji svake godina poprima i humanitarni karakter, jer se dio sredstava odvaja za one kojima je u tom trenutku najpotrebnije. Nastupaju ukupno 32 ekipe u dvije kategorije, U10 i U12 po 16 ekipa. Turnir se igra u Sportskoj dvorani Cazin i u dvorani Medrese “Džemaluddin Čaušević” u terminima subota 09:00 – 18:00 h i nedjelja kada se igraju polufinalne i finalne utakmice u Sportskoj dvorani Cazin od 09:00 – 13:00 h. Više o ovom međunarodnom malonogometnom turniru za djecu saznali smo od prvog čovjeka u organizaciji, predsjednika Sportskog saveza općine Cazin Emira Dautovića. Kako teku pripreme, da li je sve spremno za turnir, kakav je interes ekipa te kome će dio sredstava biti uručen u okviru humanitarne akcije pročitajte u nastavku.

– “Sve je spremno za VII Malonogometni turnir Djeca Bosne. Turnir se igra 05. – 06. Marta s početkom u 9:00 h u Sportskoj dvorani Cazin i te cazinskoj Medresi. Interes za turnir je izuzetno velik. Mjesec dana prije početka turnira popunjen je planirani broj učesnika od 32 ekipe, 16 ekipa U10 i16 ekipa U12. Turnir će i ove godine imati svoj humanitarni karakter. Tako će ove godine sredstva biti usmjerena za liječenje Ervina Dželalagića, čovjeka koji je svih 7 godina bio aktivniučesnik ovog turnira. Sigurno vrijedno za pomenuti je to da će se sve sudije odreći svojih naknada u korist humanitarne akcije za Dželu, a Sportska dvorana će donirati svoj dio također za njegovo liječenje. O kakvom se turniru radi govori činjenica da su prijavljene ekipe iz Hrvatske, cijelog Unsko-sanskog kantona i Bugojna. Za svega 7 dana ispunjena je kvota za ucešće. Iskreno, žao nam je što nismo u mogućnosti bili primiti još nekoliko ekipa koje su kasnile s prijavama. Organizator je osigurao 500 obroka za sve učesnike prvog dana turnira. Ovo je projekt Sportskog saveza općine Cazin i općine Cazin koja je i pokrovitelj turnira. Nadamo se što većem broju Cazinjana na ovoj manifestaciji, posebno zbog činjenice da će sav prihod ići u korist liječenja Ervina Dželalagića, ” govori nam Dautović.

– “Još da kažem, da na ovom projektu u 2 dana odigravanja turnira radi 24 osobe, što pokazuje koliko je širok obim posla i koliko truda treba uložiti da sve prođe u najboljem redu. Ocjena za našu organizaciju je broj učesnika i brzina kojom smo popunili broj od 32 učesnika. Pozivamo sve Cazinjane da se odazovu 5. Marta (subota) od 10:30 na otvorenje i cjelodnevno takmičenje do 18:00. Nedjelja 06. mart od 9:00 igraju se ½ finale i finale. Zahvaljujemo se općini Cazin i Sportskom savezu USK-a na sufinanciranju ovog projekta”.

//Cazin.NET

mal

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...