Mlade sanske Hurije su još jednom osvjetlali obraz svog kluba i grada Sanskog Mosta.

Na karate Kupu USK održanom u Bihaću čak su se 16 puta penjali na pobjedničko postolje, a klub je osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku u neslužbenim kategorijama. Mladi članovi karate kluba „Hurije“ ponovo su zaslužni što se ime Sanskog Mosta u lijepom svijetlu čulo na velikom sportskom događaj.

Ovaj put su veliki uspjeh ostvarili na Karate Kupu USK održanom u Bihaću uz učešće 18 klubova sa 300 takmičara.
Sanski karatisti su osvojili ukupno 16. medalja, od čega 6 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih. Treba istaći da je ukupnom poretku Karate klub „Hurije“ osvojio prvo mjesto u neslužbenim kategorijama , odnosno najmlađi takmičari kluba su najbolji u USK i to svi u kategoriji borbe. Zlatnim medaljama su se oktili Anab Mujanović, Elma Memić, Davud Smajić, Azra Merdanović, Merjema Žerić i Enna Bećirbegović. Srebrne medalje su osvojili Ridvan Spahić, Amina Spahić i Ahmed Nalić, a bronzane Adnan Alagić, Ena Fatimić, Rejhana Smajić, Amina Čahić, Aladin Malkoč i Daris Kovač. Priznanje za ovaj uspjeh svakako treba odati i treneru Kemalu Hodžiću Hepi, koji je i ovaj put odlično pripremio svoje pulene za veliko takmičenja.
Iz karate kluba „Hurije“ uputili su čestitke osvajačima medalja na njihovom trudu i zalaganju,a ujedno su se zahvalili i roditeljima na velikoj podršci. Recimo, da za mlade sanske karatiste nema slavlja i odmora i oni nastavljaju sa redovnim i napornim treninzima za naredna takmičenja. Već sljedećeg vikenda su novi izazovi i oni će nastupiti na veoma jakom međunarodnom turniru „Castra Open 2021“ u Banja Luci.

(RTV SANA)