U periodu od 07.-20.12.2018. godine, Udruženje distrofičara Bužim je realizovalo projekat medicinske rehabilitacije članova udruženja u Fojnici. Udruženje je ove godine obezbijedilo rehabilitaciju za 16. članova sa potrebnom pratnjom. Ovo je po drugi put u 2018. godini da realizujemo ovakve aktivnosti i ukupno u 2018. – toj godinu smo omogućili reahbilitaciju za 21. lice.

Osnovni cilj ovakvih aktivnosti je da radimo na poboljšanju zdravstvenog stanja naših članova, a što je ujedno i jedan od temeljnih ciljeva postojanja našeg udruženja. Udruženje je za sve učesnike obezbijedilo pristupačan prevoz i sve druge neophodne troškove. Tokom cijelog boravka u Fojnici, među svim učesnicima je vladala odlična atmosfera i već zasigurno možemo reći da smo uspjeli ostvariti sve zacrtane ciljeve. Naše udruženje će nastaviti i u narednim godinama raditi na obezbijeđivanju medicinske rehabilitacije za članove udruženja.

Ovaj projekat smo realizovali zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva FBiH na čemu se najiskrenije zahvaljujemo.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.