Nizama Hećimović napustila je kuću u kojoj je živjela sa nevenčanim suprugom Nerminom Sulejmanovićem samo osam dana prije stravičnog zločina koji je potresao ne samo Gradačac, već i cijeli region.

Njene komšije opisuju Nizamu kao lijepu i dobru, ali i povučenu i usamljenu ženu.

– Izašla je sa kćerkom u dvorište i na ulicu i kao da je samo čekala da neko dođe i razgovara sa njom. Uvijek se javljala, razgovarali smo, ali nismo ulazili u dublje razgovore. Moja kćerka je često odlazila kod nje da je čuva. Nismo vidjeli da joj neko dolazi osim sestre i, rjeđe, majke – rekao je za Telegraf Nizamin komšija.

Kod kuće je, kaže, često bila sama sa djetetom.

– Nermina često nije bilo. Došao je kolima i ubrzo opet negdje otišao. Nikada nismo čuli svađu ili buku iz kuće, a Nizama se nikada nije žalila na svog muža. Samo su oni znali šta se dešava u njihovom domu – dodaje ona.

Ona ističe da se po gradu pričalo da je Nermin problematičan, kao i da je u zatvoru, ali da je uvijek bio ljubazan prema njenoj porodici i odgovarao kada bi ih sreo.

– Ne znamo koliko je puta bio u zatvoru, niti koliko dugo. Kad god bi otišao u zatvor, majka bi rekla da je negdje otputovao, pa smo tek kasnije saznali da je u zatvoru. Bio je u lošim odnosima sa ocem, ali je i on dolazio da ih posjeti kada se dijete rodilo. Mislio je da će ga roditeljstvo promijeniti na bolje – kaže.

Sjeća se koliko je Nermin Sulejmanović bio srećan kada je dobio kćerku i zato nije mogla da vjeruje šta se dogodilo prije dvije nedjelje.

– Kada se sve dogodilo, bila sam na poslu. Kćerka mi je poslala video. Rekla sam joj da to nije Nizama, a ona me je stalno ubjeđivala da jeste. Usta su joj bila krvava i sva plava. Nisam vjerovala da je to ona jer je Nizama bila plava, a kosa joj je bila potpuno crvena na snimku – dodaje ona.

Kaže da se ranije plašila da izađe napolje jer u okolnim kućama nema ljudi, ali da je to što se desilo samo pojačalo njen strah.

Podsjetimo, 11. avgusta Gradačac je potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović je oduzeo živote nevjenčanoj supruzi Nizami Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnera, Nermin je otišao u grad gdje je ubio Denisa i Džingisa Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i sa kojima je imao spor.

Sulejmanović je na kraju izvršio samoubistvo, a pitanje je gdje i kada će biti sahranjen, jer njegovo tijelo niko ne želi, pa ni porodica.

.

Izvor: Telegraf.rs